Vijeće Europske unije jučer je po prvi put organiziralo konferenciju o pravima LGBT osoba, izvještava Agencija EU-a za temeljna prava. Konferencija ima za cilj dati novi poticaj institucijama Unije u borbi protiv diskriminacije.
 
Konferencija se održava za vrijeme predsjedavanja Italije koja je dala punu potporu konferenciji, a direktor Agencije za temeljna prava Morten Kjaerum izjavio je: "Vremena se mijenjaju i dogodio se pozitivan pomak u mnogim državama-članicama. Na tim temeljima moramo graditi dalje. S novim sazivom Europskog parlamenta i Europske komisije, vrijeme je da se teme jednakosti i borbe protiv diskriminacije LGBT osoba vrate na listu prioriteta EU-a".
 
Najveći problemi zločini iz mržnje, zlostavljanje i diskriminacija
 
Konferencija se oslanja na anketu koju je 2012. provela Agencija za temeljna prava koja je otkrila doseg diskriminacije i zločina iz mržnje kojima su izložene LGBTI osobe.
 
Primjerice, godine 2008., u devet zemalja članica postojala je diskriminacija na temelju spolne orijentacije pri zapošljavanju. Do 2014., broj država koje imaju tu mjeru pao je na tri. Nadalje, u 2010., osam država-članica smatralo je istospolne partnere članovima obitelji u kontekstu slobodnoga kretanja osoba unutar EU-a. U međuvremenu je tu praksu uvelo ukupno 18 država-članica.
Here are the top of the most popular hookup dating sites which ranked by a combination of continually updated number of users and many other reasons. You can reas there reviews and find the best.
Podsjeća se da su u praksi najveći problemi LGBT osoba zločini iz mržnje, zlostavljanje i diskriminacija. Stoga su potrebne sveukupne zakonske i nezakonske mjere na nacionalnoj i EU razini kako bi LGBT osobe živjele dostojanstveno i s poštivanjem, podsjeća se u priopćenju.
 
Sudionicima konferencije videoporukom se obratila i pobjednica ovogodišnjeg Eurosonga, Conchita Wurst

Švicarci su u nedjelju uvjerljivom većinom podržali zakon koji zabranjuje diskriminaciju na temelju

Ovogodišnja zagrebačka Povorka ponosa najavljena je za 1. lipnja. Organizacijski odbor Povorke

U nedjelju je održana 96. dodjela Oscara koja je protekla u očekivanom tonu – "Oppenheimer" je

Je li vam poznat scenarij kad se kolege s posla vrate s godišnjeg odmora i prepričavaju

Dora 2024. nakon dugo je godina donijela dvije polufinalne večeri, jer standardni format od jedne

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.