Foto: Le Dauphine

Raymond Bardet gradonačelnik je grada Ville-la-Grand u Francuskoj još od 1981. godine. Kako pišu lokalni mediji, uvijek je bio živopisan lik koji se nije libio davati otvorena mišljenja.

Prošle je godine, tijekom rasprave o uvođenju bračne jednakosti u Francuskoj, inscenirao parodiju istospolnih brakova tako što je vjenčao dvojicu gradskih službenika od kojih je jedan za potrebe lažnog vjenčanja nosio veo, obično rezerviran za mladenku.

Time je svima želio dati do znanja da, ako ostane gradonačelnik, on osobno nema namjeru provoditi bračnu jednakost u svojoj općini. No taj tvrdi stav očito nije bez iznimki budući da je prošlu subotu vjenčao svog sina i njegova partnera.

"Promijenio sam mišljenje jer sam se našao pred gotovim činom. Tek sam prije dva i pol mjeseca saznao da je moj sin gej", kazao je.  Još pod dojmom nakon ceremonije, poručio je: "Bilo je to vjenčanje mog sina i nije bilo govora da nekome drugom povjerim ceremoniju. Da sam zamolio svog zamjenika da obavi ceremoniju umjesto mene, svi bi mislili da sam se odrekao sina ili da se ljutim. Uopće ne, ja sam njegov otac, bilo je na meni da obavim ceremoniju, kao što sam napravio i za njegovu sestru."

Zanimljivo, gradonačelnik i dalje tvrdi da nije promijenio mišljenje o bračnoj jednakosti, a sve ceremonije vjenčanja istospolnih parova u njegovoj općini i dalje će obavljati njegovi zamjenici.

Švicarci su u nedjelju uvjerljivom većinom podržali zakon koji zabranjuje diskriminaciju na temelju

Ovogodišnja zagrebačka Povorka ponosa najavljena je za 1. lipnja. Organizacijski odbor Povorke

U nedjelju je održana 96. dodjela Oscara koja je protekla u očekivanom tonu – "Oppenheimer" je

Je li vam poznat scenarij kad se kolege s posla vrate s godišnjeg odmora i prepričavaju

Dora 2024. nakon dugo je godina donijela dvije polufinalne večeri, jer standardni format od jedne

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.